Vanmorgen is Mammie Nini, de echtgenote van Rik Van Looy, thuis in familiekring overleden op 88-jarige leeftijd.  Keizer Rik heeft de afgelopen jaren z'n vrouwtje nog altijd thuis als fulltime mantelverzorger in de watten gelegd.

Ze was al een tijdje ziek. "Nini was één en al warmte en charme."

Als rennersvrouw was Nini Mariën in de wielerwereld een icoon ten tijde van Van Looy. Ze cijferde zich helemaal weg voor de Keizer van Herentals. Naast rennersvrouw was Nini ook een familiemens pur sang en modesymbool.  Het onafscheidelijke koppel was al samen nog voor de Keizer zijn onwaarschijnlijke wielerpalmares bij elkaar fietste.

Luc De Voeght : 'Achter elke grote kampioen staat een grote vrouw'

'Het team van de GP Rik Van Looy wenst alle sterkte toe aan Rik en familie bij het overlijden van Nini', reageren Luc De Voeght en Pieter Van Genechten, organisatoren van de GP Rik Van Looy.

'We weten wat deze prachtvrouw voor hem betekend heeft, ook tijdens zijn carrière. Nini heeft er mee voor gezorgd dat Rik uitgroeide tot een échte kampioen, immers achter elke grote kampioen staat een grote vrouw, en dat was Nini zeker.'  Guy Verellen.

Foto's archief : Keizer Rik samen met Mammie Nini en kinderen - (privé-collectie Rik Van Looy / Jos Flamand / Nnieuws.)

Condoleren kan hier.  De familie neemt afscheid in intieme kring.

Begr. Van den Broeck, Nederrij 15, Herentals, tel : 014 23 10 67,
info@vandenbroeckbegrafenissen.be

Innige deelneming aan de familie Rik Van Looy, namens de Nnieuws-redactie.